Posts in Category: bloemkool

Bloemkoolsoep 

Nodig voor 3 Liter: 1 ajuin * 2 wortels * 2 wit van prei * 1bloemkool * peterselie * 1 vlootje maredsouskaas * 3 blokjes kippenbouillon * 2 L water/1L melk * peper * zout * paprika

 

Stoof de ajuin goudgeel in boter of olijfolie. Voeg er vervolgens de andere groenten bij en laat nog 10 minuten stoven. Doe het water en de kippenbouillon erbij samen met de kruiden en laat nog 20 minuten koken. Mix dit alles, voeg de melk toe en laat de soep nog even opkomen. Klop de maredsouskaas onder de soep, niet meer laten koken. Werk af met peterselie.

Categories: bloemkool prei wortel

Bloemkool broccoli soep met kipreepjes 

Ingrediënten : 1 kg bloemkool * 1 kg broccoliroosjes * 2 preiwitten * 1 groene selder * 2 uien * 1 handje peterselie * 3 aardappelen * 3 l kippenbouillon * peper * zout * 1 kipfilet * 50 g boter.
 
Doe de bloemkool- en broccoliroosjes met de geschilde en kleingesneden aardappelen, prei, selderij en uien in een grote kookpan en fruit even aan in de boter.
Overgiet met bouillon en kruid met peper en zout. Laat goed gaarkoken en pureer vervolgens met de staafmixer. Roer de fijngesneden kipreepjes erdoor, laat even
doorwarmen en garneer met kervelpluksels of peterselie.
Wilt u de soep een feestelijke toets geven, klop dan een eierdooier los in room en voeg die samen met de kip toe aan de soep. Laat dan niet meer aan de kook komen.

Categories: bloemkool