Posts in Category: aardpeer

Aardpeerpuree 

Ingrediënten 500 aardappelen * 250 g aardperen * 1dl melk * 2 el gehakte peterselie * zout * nootmuskaat

Stoom of kook de aardperen ongeveer 8 minuten. Kook de aardappelen. Plet ze samen fijn en voeg melk en nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout.

Categories: aardappel aardpeer

Warme salade van prei en aardpeer 

Ingrediënten:  350 g aardperen * 3 stengels prei

Voor de saus: 2-3 el notenolie * 25 g boter * 1 el gepelde amandelen * enkele takjesl kervel * zout 

Schrob de aardperen schoon of schil ze en snijd ze in plakjes. Was het wit van de prei en snijd ze in schuine stukken. Stoom beide groenten beetgaar. Hak de noten in dunne reepjes. Smelt de boter en voeg de notenolie en de noten toe. Laat dit op een zacht vuurtje warm worden. Breng op smaak met gehakte kervel en zout. Schik de warme groenten op borden en schenk de saus erover.

Categories: aardpeer prei

Stoofpotje van aardpeer op z’n Italiaans 

Ingrediënten : 500 g aardperen * 4 kipfilets * 4 sjalotjes * 10 blaadjes basilicum * 75 g vers gemalen parmezaan

Was en schil de aardperen. Snijd er ook alle uitstulpingen af. Snijd de aardeperen in dikke plakken en leg ze onmiddellijk in water waaraan 1 eetlepel azijn of 1 eetlepel citroensap is toegevoegd. Aardperen verkleuren vrij snel.
Snijd ook de kipfilets in plakken.
Pel de sjalotjes en snijd ze in vier. Verhit olie in een pan. Stoof daarin de sjalotten gedurende 5 minuten. Voeg nog wat olie toe. Doe er de kip en aardpeer bij. Roer goed zodat alle ingrediënten met olie bedekt zijn, voeg er enkele eetlepels water aan toe en laat gedurende 20 minuten op een laag vuurtje stoven. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht is en doe er eventueel wat eetlepels water bij. Kruid met versgemalen zwarte peper.
Bestrooi tot slot met vers gemalen parmezaan en de gescheurde basilicumblaadjes. Meng en serveer.

Categories: aardpeer

Warme salade van aardpeer en champignons met zeeduivel 

Ingrediënten voor 4: 6 aardperen * 200 g champignons * 2 eetl pijnboompitten * 2 teentjes knoflook * 2 takjes platte peterselie * 2 takjes dragon * 20 g boter * 1 eetl notenolie * 2 eetl rodewijnazijn * 700 g zeeduivel

Schrob de aardperen en champignons schoon en snij en blokjes. Verhit een scheut olijfolie en bak de aardperen goudbruin. Schep ze uit de pan en doe ze in een ovenschaal. Bak de champignons met knoflook, peper en zout. Doe de champignons bij de aardperen en voeg pijnboompitten toe. Zet alles 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. Bak de zeeduivel. Snipper de peterselie, dragonblaadjes fijn en meng dit onder de warme aardpeersalade. Breng op smaak met peper, zout, rodewijnazijn en notenolie.

Categories: aardpeer