Posts in Category: wortelpeterselie

Wortelpeterseliesoep met chips van boerkool 

nodig voor 4 personen: 300 gr wortelpeterselie * 1 stronk boerekool * 1 prei * 1 ui * 1 l groentebouillon (2blokjes opgelost of 1 el poeder opgelost in 1 l heet water) * 2 el kokosolie * 1 el olijfolie * 1 blaadje laurier * 1 el curcuma * zwarte peper * grof zeezout * zout

Snij de ongeschilde wortelpeterselie en de prei in grove stukken. Hak de ui grof. Verwijder de dikke nerf van de boerekool en scheur de bladeren in hapklare stukken.

Smelt de kokosolie in een koopot en stoof de grofgehakte ui en de stukken prei 10 min., samen met de curcuma en het laurierblaadje. Voeg de wortelpeterselie toe en roer even. Giet er de bouillon over en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 180┬░. Besprenkel de stukken boerekoolbladeren met olijfolie en kruid met grof zeezout. Meng goed onder elkaar. Leg op een bakplaat en zet 10 a 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal het laurierblaadje uit de kookpot en mix de soep fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

Verdeel de soep over 4 borden en werk af met de boerekoolchips.