Posts in Category: champignon

Koolrabi gevuld met champignons 

Ingrediënten: 4 kleine koolrabi’s, 400 g champignons, 1 kleine ui, 2 dl (soja)room, 1 theel. kervel, 2 eetl.olijfolie, zout en peper

Schil de koolrabi’s en stoom ze gaar. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verwarm de olijfolie en bak de ui met de champignons. Breng op smaak met peper en zout. Hak de kervel fijn en meng hem door de room.Hol de gare koolrabi’s met een scherpe lepel lichtjes uit en vul ze met de champignons. Schenk de kervelroom in een ovenschaal en plaats de koolrabi’s hierin. Zet ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Categories: champignon koolrabi

Kastanjechampignons met basilicum en walnoten 

Ingrediënten: Kastanjechampignons, verse basilicum, parmezaanse kaas, walnoten, look.

Hol de kastanjechampignons uit.

Meng geraspte parmezaan, walnoten, basilicumblaadjes en look fijn in een vijzel. Vul de champignons op het mengsel.

Neem een vuurvaste schotel, wrijf deze in met olijfolie en schik er de gevulde champignons in. Laat de champignons garen in de oven.

Categories: champignon

Toast champignons 

Ingrediënten voor 4 personen: 500 g champignons, 4 dikke sneden witbrood, zeezout en versgemalen zwarte peper, 4 eetlepels boter

Smelt de boter op een middelmatig vuur. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 3 minuten goed bruin. Zet het vuur niet te laag want dan zullen de champignons hun heerlijke vocht loslaten in de pan en beginnen te koken in plaats van te bakken. Kruid de champignons met zout en flink wat peper. Rooster het brood en besmeer met een flinke laag boter. Leg de toast op 4 verwarmde borden en bedek met champignons. Lepel er het braadvocht over, strooi er extra peper over en dien op.

 

Categories: champignon