Posts in Category: wortel

Bloemkoolsoep 

Nodig voor 3 Liter: 1 ajuin * 2 wortels * 2 wit van prei * 1bloemkool * peterselie * 1 vlootje maredsouskaas * 3 blokjes kippenbouillon * 2 L water/1L melk * peper * zout * paprika

 

Stoof de ajuin goudgeel in boter of olijfolie. Voeg er vervolgens de andere groenten bij en laat nog 10 minuten stoven. Doe het water en de kippenbouillon erbij samen met de kruiden en laat nog 20 minuten koken. Mix dit alles, voeg de melk toe en laat de soep nog even opkomen. Klop de maredsouskaas onder de soep, niet meer laten koken. Werk af met peterselie.

Categories: bloemkool prei wortel

Worteltjes met honing en venkelzaad 

Ingrediënten: 800g wortelen, 1 ui of pijpui, boter, venkelzaad, peper en zout, honing

Snij de ui fijn en stoof deze op een laag vuurtje in boter gaar.Schil of schraap de wortelen en snij ze in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de ui en stoof ze ook gaar op een zacht vuurtje. Voeg op het einde wat venkelzaad en peper en zout toe. Eventueel kan je nog wat honing toevoegen. Niet meer dan een koffielepel anders verlies je de smaak van de worteltjes.

Categories: wortel

Worteltaart met gember 

Ingrediënten voor 4 : 6 wortels * ½ sap van limoen * 200 g cottagecheese * 4 eieren * 150 ml room /melk * 1 el gember * peper en zout * 1 el sesamolie * platte peterselie of koriander

Snijd de wortels in slierten en besprenkel met limoensap. Stoom de wortels gedurende 1 à 2 min. Meng in een kom de cottagecheese, de eieren, de room en gember. Kruid met peper en zout.
Beleg de taartvorm met het deeg. Giet het mengsel over het deeg. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 20 min.
Meng de wortelslierten met de sesamolie. Schik ze op de taart en bak ze nog 10 min verder.
Garneer met peterselie of koriander.

Categories: wortel