Posts in Category: raap

Gestoofde boterraap met curry 

Ingrediënten: boterraap, kerriepoeder, peper, zout en room

 

Snijd de raap in kleine vierkante blokjes.

Laat op een zacht vuurtje stoven in olijfolie of boter . Voeg kerriepoeder, peper en zout toe als de raapblokjes bijna zacht zijn en laat nog even stoven. Voeg de room toe en kruid bij indien nodig.

Ideaal als bijgerecht 

Categories: raap

Salade met boterraap 

Ingrediënten: raap, wortel, , geweekte rozijnen, appel, (hazel)-noten, olijfolie, knoflook, mosterd

De raap en de wortel raspen of in kleine blokjes snijden. Voeg de geweekte rozijnen en appel in stukjes erbij. Stamp de noten fijn in de vijzel en voeg toe aan de rest.
Maak een sausje van olijfolie, knoflook, mosterd en  azijn. Giet dit over de groenten. Goed mengen.

Categories: raap

Raapkoekjes met kaneel 

Ingrediënten : 250 g boterraapjes * 50 g boter * 1 eetlepel maïzena * 1 koffielepel bloemsuiker * ½ koffielepel kaneelpoeder *Zout

Smelt de boter langzaam in een pan en klaar ze door enkel het heldere gedeelte over te gieten in een kommetje. Meng de maïzena, bloemsuiker en kaneelpoeder in een kommetje. Doe er 2 eetlepels koud water bij en roer goed met een klopper tot je een goed lopend beslag krijgt. Breng op smaak met wat zout. 
Schil de rapen en verwijder de uiteinden. Snijd ze in dunne plakjes.
Giet wat van de geklaarde boter in een klein pannetje.
Haal elk plakje door het beslag. Leg de plakjes raap in het pannetje in kransvorm op elkaar zodat ze elkaar 1 cm overlappen. Zet het pannetje op een gematigd vuur. Bak ze goudbruin aan 1 kant en draai ze voorzichtig met een spatel om zodat ze niet breken. Bak ze goudbruin aan de andere kant. Haal het koekje voorzichtig uit het pannetje en laat het uitlekken op keukenpapier. Maak de andere raapkoekjes op dezelfde manier en laat ze uitlekken en afkoelen. Verpak de koekjes in boterhampapier en eet ze als tussendoortje.

Categories: raap