Posts in Category: knolselder

Knolselder-aardappelpuree 

Ingrediënten: 1 kleine knolselder, 4 dikke aardappelen, 1dikke ui, 2 eierdooiers, een klontje boter, peper en zout

Schil de aardappelen en de knolselder. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Stoof de ui in boter. Rasp de knolselder grof of snij  in kleine blokjes en stoof ze mee met de ui.

Voeg de gekookte aardappelen bij de knolselder en pureer alles met een stamper of roerzeef. Voeg 2 eierdooiers toe en meng die onder de puree. Kruid met peper en zout.Stort de puree in een ovenschotel, strooi er paneermeel vermengd met gekneusd korianderzaad. Zet in de oven tot er een mooi goudbruin korstje ontstaat.

Categories: knolselder

Gebakken knolselder met spekjes 

Ingrediënten: 1 kleine knolselder, 2 uien, 150g spek, een handvol bieslook, boter/olijfolie, peper, zout, grof zeezout

Schil de knolselder en snij hem in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Snipper de uien en bak ze in de pan met wat boter en olie tot ze gaan glanzen. Haal de ui eruit en bak nu de knolselder op een hoog vuur zodat die snel kleurt. Draai het vuur wat zachter en voeg ui, bieslook, peper en zout toe.Bak de spekjes en roer onder de knolselder. Dien op met grof zeezout dat zet de smaak van de knolselder extra in de smaak.

Categories: knolselder

Remouladesaus van knolselder 

Een remouladesaus is een soort mayonaise waaraan gehakte augurkjes, mosterd en kappertjes worden toegevoegd. We maken een variante met knolselder en appel.
Serveer deze saus bij gebakken vis zoals pladijs, griet, schartong.

Ingrediënten voor 4 : 1 ei * 3 eetlepels mosterd (bij voorkeur graantjesmosterd) * 10 eetlepels ciderazijn * 30 cl zonnebloemolie * 1 knolselder * 1 appel

Voeg 1 eetlepel mosterd , azijn en een mespuntje zout bij het ei. Zet de mixer aan zodat de ingrediënten mengen en voeg er dan een derde van de olie aan toe. Als het mengsel begint te dikken mag de resterende olie er bij. Voeg er, als alle olie is opgenomen, de resterende mosterd bij en breng op smaak indien nodig.
Lepel de mayonaise in een kom en rasp er de knolselder over. Meng onder de mayonaise.

Categories: knolselder